maanantai 4. tammikuuta 2021

Mennyttä ja tulevaa kirjavuotta

 Vuosi 2020 on takanapäin ja aika suunnata kohti uutta vuotta uudella innolla. Päätöksiä tai lupauksia en uudelle vuodelle ole blogin osalta tehnyt, mutta jonkinlaisia muutoksia lienee luvassa. Kirjablogien - ja myös viinien kohdalla - on aina ollut hienoa, etteivät postaukset itsessään vanhene. Osa kirjoista jää aikaa myöten unholaan, mutta suurimpaan osaan tartutaan vielä vuosikymmentenkin päästä. 

Instan, Twitterin ja Facebookin myötä jatkuva tarve reagointiin ja somen selaamiseen on kasvanut myös kirjablogien puolella. Positiivista on tämän synnyttävä mielenkiintoinen ja ajankohtainen keskustelu, johon on helppo ottaa osaa. Negatiivisena puolena sen sijaan ajankäyttö ja stressi siitä, ettei ehdi blogata tarpeeksi usein. Luettuja ja blogikirjoitusta odottavien kirjojen määrä tuntuu koko ajan kasvavan. Periaatteenani on ollut blogata vain itseäni kiinnostavista kirjoista, arvostelukappaleita en ole vastaanottanut, sillä en voi luvata, että niistä välttämättä ehtisin bloggaamaan. Pääkaupunkiseudun kirjastot ja erilaiset digi- ja äänikirjapalvelut tarjoavat itsessään todella runsaasti helposti saatavilla olevaa kirjallisuutta.

Loppusyksystä blogi-kirjoitukset jäivät tahattomalle ja suunnittelemattomalle tauolle. Päätin, että seuraava postaus tulee, kun siltä tuntuu. Seurasin kyllä "tauon" ajan aktiivisesti kirjallisuuskeskusteluja, muita blogeja ja aihetta koskevaa some-kirjoittelua. Muutaman kirjankin luin. Vuoden vaihduttua on into kirjoittamiseen ja lukemiseen taas nostanut päätään. Jotta mielekkyys bloggaamiseen säilyy kokeilen paria erilaista lähestymistapaa blogin aktiivisena pitämiseen. 

Sen voin luvata, että kirjat, ja ehkä myös viineihin liittyvät aiheet, tulevat pysymään kaiken tekemisen keskiössä. Oikein hyvää alkanutta vuotta lukijoille ja palautetta, ideoita ja kommentteja otan jatkossakin ilolla vastaan! 

5 kommenttia:

 1. Iloista alkavaa vuotta ja lukuiloa :)

  VastaaPoista
 2. Aika samankaltaisia tunnelmia on täälläkin. Syksyllä blogattavien kirjojen pino kasvoi, kun en muiden kiireiden vuoksi oikein ehtinyt blogiin paneutua. Kaikista kirjoista en lopulta kirjoittanut ollenkaan, koska sanottavaa ei enää tuntunut olevan, kun aikaa lukemisesta oli kulunut liikaa.
  Joululomalle bloggausinto taas heräili selvästi siksi, koska aikaa oli paremmin. Pitäisi vain opetella olemaan stressaamatta siitä, että ei ehdi blogata.
  Mukavaa kirjavuotta 2021!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Blogin pitäminen toivottavasti pysyy vain hauskana harrastuksena. Onneksi tässä ei ole deadlineja :-) Mukavaa alkanutta vuotta ja paljon hyviä lukukokemuksia!

   Poista
 3. Hyvää alkanutta uutta vuotta! Tauot harrastuksestakin ovat välillä paikallaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!