tiistai 28. syyskuuta 2021

Suomen valokuvataiteen museo


Helsingissä, Kämp Gallerian kellarikerroksessa, sijaitseva Suomen valokuvataiteen museo on ydinkaupungin keskeisestä sijainnistaan huolimatta rauhaisa paikka erilaisten valokuvanäyttelyiden katsomiseen. Syksyn 2021 näyttely on Susanna Majurin (1978-2020) Rakkaus, johon on koottu hänen kuviaan koko hänen uransa ajalta. Tyypillistä Majurin teoksille on malli yhdistettynä sadunomaiseen luontoon. Majuri oli hyvin kiinnostunut Islannista ja muista pohjoismaista, joten nämä teemat näkyvät vahvasti myös kuvissa.

Näyttelystä löytyy niin selkeitä ja konkreettisia valokuvia kuin vahvasti fantasia-aiheiden ympärille kehiteltyjä ideoita. Majuri oli koulutukseltaan taiteen maisteri, mutta hän oli hyvin kiinnostunut myös kirjallisuudesta ja tekstistä ylipäätään. Kuvien yhteyteen onkin koottu lukuisia lainauksia, jotka sanoittavat kuvien maailmaa. 

Valokuvataiteen museo on sijannut reilun vuoden Kämp Galleriassa ja se on saavutettavissa helposti ja pistäytyminen siellä onnistuu vaikka ostosreissun yhteydessä. Museoon on esteetön kulku ja ainakin hieman hiljaisempana ajankohtana siellä on hyvin tilaa kulkea. Museo on useista muista museoista poiketen avoinna myös maanantaisin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!