perjantai 10. syyskuuta 2021

Vaurastu kuin nainen (kirjoittanut Moona Laakso)


Silloin tällöin innostun lukemaan sijoittamiseen liittyvän kirjan. Moona Laakson toinen julkaistu kirja: "Vaurastu kuin nainen" on helppolukuinen katsaus 12 naisen näkemyksiin taloudesta, sijoittamisesta ja ylipäätään elämän merkityksellisyydestä vaurauden näkökulmasta. Kirjailija-toimittaja Moona Laakso on kirjaansa varten haastatellut Paola Suhosta, Jutta Larmia, Vappu Pimiää, Minna Parikkaa, Natalia Salmelaa, Yacine Sambia, Laura Tarkkaa, Rafaela Seppälää, Jamin Hamidia, Marja-Leena Haapasta, Terhi Majasalmea ja Maria Friströmiä. 

Jokaisen henkilön haastattelusta on kirjoitettu selkeä tiivistelmä, joissa he pohtivat omaa talouden pitoa, sijoituksiaan, lapsuuden kokemuksiaan perheen taloudenpidosta sekä onnistumisia ja epäonnistumisa omaan talouteensa liittyen. Joukossa on niin perinnön kautta kuin työtä tekemällä vaurastuneita sekä myös heitä, jotka vielä odottavat sijoitustensa sekä työnsä mahdollistavan vaurastumisen. 

Haastateltujen näkemykset eivät tarjoa oikotietä vaurastumiseen, tai muutenkaan faktoja, joita lukija ei jo pääosin entuudestaan tietäisi. Mielenkiintoisia ovat sen sijaan haastateltujen tavoitteet ja näkemykset rahan merkityksestä. Kaikki haastatellut ovat hyvin itseellisiä rahankäyttäjiä, jotka haluavat pysyä perillä omista talousasioistaan, vaikka eivät varsinaisesti sijoittamista kovin kiinnostavana pitäisikään. He myös avaavat rehellisesti omaa rahankäyttöään ja talouttaan. Mitä avoimempaa rahasta puhuminen yhteiskunnassamme on, sen parempi. 

Itseäni kirja innostaa sijoittamisen pariin ja se kannustaa myös muunlaisen yrittämisen ja kokeilemisen pariin. Teoksen kohderyhmänä tuntuvat olevan naiset, mutta toivottavasti myös miehet kirjan uskaltautuisivat lukemaan. Sijoittamista koskevat neuvot ja onnistumiset sekä epäonnistumiset ovat samoja riippumatta sukupuolesta, iästä tai perhetaustasta. Kirjan lähtöasetelma on näiltä osin hyvin perinteinen.

Helmet-lukuhaaste 2021: 29. Kirjan henkilön elämä muuttuu

Vaurastu kuin nainen
kirjoittanut Moona Laakso 
150 sivua
Into Kustannus 2021

1 kommentti:

  1. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta ja tarpeelliselta. Avointa rahapuhetta on hyvä saada kuuluviin lisää – yllättävän iso tabu raha tuntuu edelleen olevan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!