perjantai 8. lokakuuta 2021

Hangon museo

Yli satavuotias, vuonna 1909 perustettu, Hangon museo esittelee vuoden 2021 näyttelyssään matkailun mainosjulisteita. Joukossa on niin vanhoja matkailujulisteita heti sodan jälkeiseltä ajalta, kuin myös uusia korona-aikaan sijoittuvia. Museo sijaitsee kaupungin vanhimmassa kivirakennukesssa, sataman läheisyydessä, ja sen vierestä löytyy myös perhospuutarha.

Vierailimme museossa elokuun lopulla, tuulisena ja hieman sateisena päivänä. Museo on hallimainen ja tilan keskelle on aseteltu sermejä, jotka lisäävät seinäpinta-alaa. Museon tunnelma on lämmin ja kodinomainen ja nähtävää on tarpeeksi, vaikka kyseessä ei mikään kovin laaja näyttely olekaan. 

Näyttelyssä ei ole kovin paljon opasteita, mutta toisaalta julisteet puhuvat hyvin puolestaan ja niissä on mielenkiintoisia kiinnekohtia Suomen historian kulkuun. Kaikki näyttelyn julisteet eivät liity vain Hankoon, vaan joukossa on myös yleisiä Suomen matkailuun liittyviä julisteita. Merkittävä osa liittyy laivamatkailuun. Museo on vaunu- ja lapsiystävällinen. Kannattaa käydä piipahtamassa, jos Hangon suunnalla liikkuu!

2 kommenttia:

  1. Olen joskus asunut neljä vuotta Hangossa, mutta en muista tällaista museota ollenkaan. En siis ole käynyt siellä. Hassua miten lähikohteet jäävät joskus käymättä. Hangon luonnosta tuli kyllä nautittua senkin edestä! Jos joskus menen käymään Hangossa, pitääpä ottaa selvää tuosta museostakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni ja idyllinen museo ravintoloita täynnä olevan rantatien takana. Käytiin samalla myös Hangon rintamamuseossa, joka myös oli mielenkiintoinen.

      Poista

Kiitos kommentista!