lauantai 23. lokakuuta 2021

Helsingin kirjamessut 2021


Yksi syksyn tärkeimmistä kohokohdista on edessä, kun Helsingin kirjamessut valtaa Messukeskuksen lokauun viimeisellä viikolla torstaista sunnuntaihin (28.-31.10.2021). Tänä vuonna yleisö pääsee sekä fyysisesti paikalle että voi myös viime vuoden tapaan seurata osaa keskusteluista verkon kautta. Pidin viime vuoden, koronan pakottamasta, mallista, jossa keskusteluita pystyi seuraamaan joko suorana Messukeskukselta tai jälkikäteen ennalta määrätyn ajan ostamalla liput virtuaalisesti pidetyille messuille. Toki messuhuumaan ei yksinään kotona päässyt samalla tavoin mukaan, mutta toisaalta keskusteluita pääsi ja ehti paremmin kuuntelemaan omien aikataulujen mukaan. 

Tänäkin vuonna ohjelma on laaja ja mielenkiintoisia keskusteluja on paljon enemmän kuin kävijä ehtii niitä seuraamaan. Lisäksi ovat tietysti kustantamoiden, kirjakauppojen ja hyvin laajalti muiden alan toimijoiden messustandit, joissa on perinteisesti riittänyt katseltavaa ja ostettavaa. Ruoka- ja viinimessut järjestetään tänä vuonna hieman erilaisella Viinikylä-konseptilla.

Luettua ja maistettua -blogi on messuilla jälleen innolla mukana. Olen oman messulehteni selannut jo hiirenkorville ja monen monta kiinnostavaa aihettta ja keskustelijaa vaikuttaa löytyvän. Osa ulkomaalaisista vieraista osallistuu tänä vuonna haastatteluihin etänä ja kahden lavan (Senaatintori ja Töölönlahti) ohjelmaa on mahdollista seurata etänä ja keskusteluihin palata vielä tallenteiden avulla jälkikäteen. Messuilta on luvassa raporttia sekä blogin puolella että tunnelmia Twitterissä.  

Blogin kautta on mahdollista osallistua messulipun arvontaan. Messulipulla pääsee kerran sisään Messukeskukseen sekä linkin, jota kautta pääsee seuraamaan virtuaalitapahtumaa. Lippupaketteja arvotaan blogin kautta kaksi kappaletta. Pääset osallistumaan arvontaan jättämällä alla olevaan kommentti-kenttään sähköpostiosoitteesi. Arvonta suoritetaan tiistaina 26.10.2021 kello 16 ja voittajille ilmoitetaan saman päivän illan aikana. 

Paljon onnea arvontaan ja hyvää Helsingin kirjamessujen odotusta vuodelle 2021!

6 kommenttia:

 1. Valitettavasti en pääse nyt lähtemään Helsinkiin, joten en osallistu arvontaan. Mutta olisipa ihanaa lähteä joskus kirjamessuille! En ole blogiaikana käynyt niillä enkä ole yleensä kovin innoissani hälystä ja tungoksesta, mutta kaiken tämän koronaetäilyn jälkeen sellainenkin voisi olla suorastaan ihanaa! Olisi kiva tavata muita kirjabloggaajia, joista olen tähän mennessä tavannut vain muutamia lähimpänä asuvia.

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos paljon! Olisi fantastista päästä tauon jälkeen messuilemaan :)

  VastaaPoista
 3. Ainakin heti torstaina olisi koko päivä itseäni kiinnostavia haastatteluja luvassa, eli lähtökuopissa messuille menossa jo... :) Terv. Kaisa

  VastaaPoista
 4. Hei, tässä sp-osoitteeni messulipun arvontaa varten: arirosenbe@gmail.com.

  VastaaPoista
 5. Upeaa päästä messuille taas pitkän tauon jälkeen!
  eeva22@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Upeaa päästä messuille taas pitkän tauon jälkeen!
  eeva22@hotmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!