maanantai 6. kesäkuuta 2022

Koskinen ja siimamies (kirjoittanut Seppo Jokinen)

 


Seppo Jokisen tamperelaisesta rikosylikonstaapeli Sakari Koskisesta kirjoittama dekkarisarja oli itselleni aiemmin tuttu vain kirjan kansien ja lehtimainosten kautta. Huomattuani, että Koskisesta kertovassa sarjassa on vuodesta 1996 lähtien julkaistu jo 27 osaa, tuli tarve tähän tarttua. 

Sakari Koskinen on keski-ikäinen perheenisä, joka asuu vaimonsa Raijan ja heidän poikansa Antin kanssa Tampereen Hervannassa. Hän on työlleen omistautunut, hyväntahtoinen, mutta jähmeähkö perheenisä. Koskinen muistuttaa hyvin tyypillistä dekkarissa esiintyvää rikoksia tutkivaa poliisia.

Sarjan ensimmäisessä osassa Hervannan metsästä löytyy siimalla kuristettu 16-vuotias tyttö. Koskinen tutkii työkavereidensa kanssa kiihkeästi tapausta, sillä aika meinaa loppua kesken ennen kuin uhrien määrä alkaa kasvamaan. Rikoksen tekijää lähtee jahtaamaan myös uhrin isä, jonka tunteet alkavat ohjata liiaksi toimintaa. 

Mukava dekkari, joka sopii hyvin kesään. Kirja henkii hauskasti 1990-luvusta, jolloin esimerkiksi kännykät eivät kulkeneet joka paikassa mukana kuten nykyisin. Sarjan seuraava osa on minulla jo työn alla. Luin ja kuuntelin kirjaa vaihtelevasti ja se sopii mielestäni hyvin myös kuunneltavaksi. Välillä kuunnellessa dekkareiden tapahtumien seuraaminen saattaa olla haasteellista.

Helmet-lukuhaaste 2022: 45. Palkittu esikoisteos

Koskinen ja siimamies
kirjoittanut Seppo Jokinen
lukija Ola Tuominen
Crime Time (E-kirja) / Otava (Äänikirja) 2011
164 sivua / 6h, 58min 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!