keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Blogi 1-vuotta!

Tänään nousee lasi kuohuvaa blogin 1-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Tasan vuosi sitten julkaisin ensimmäisen kirja- ja viiniarvosteluni Luettua ja maistettua -blogissa. Kyseessä oli tanskalaisen Meik Wikingin kirjoittama "The little book of hygge".

Nyt tasan vuosi tuon ensimmäisen julkaisun jälkeen, löytyy täältä blogista kirja- ja viini-arvosteluja yhteensä 62 kappaletta. Vuoden aikana luettuja sivuja on kertynyt 19705 . Maistettuja viinejä on todellisuudessa varmaankin ainakin tuplamäärä siihen verrattuna, mitä olen tässä blogissa ehtinyt kirjojen kanssa julkaista. Muutaman kirjan olen lisäksi lukenut ja äänikirjana kuunnellut, joista en ole arvostelua tänne julkaissut.

Näin juhlapäivän kunniaksi on hyvä kerrata mistä tämä kaikki oikein sai alkunsa. Olen aina pitänyt lukemisesta ja jo lapsena lukenut klassikkoja kuten Sinuhe egyptiläinen, Täällä Pohjantähden alla ja Anna Karenina. Klassikkojen lisäksi lähellä sydäntäni ovat olleet myös elämäkerrat ja dekkarit. Mielelläni luen kuitenkin kaikenlaista kirjallisuutta, ehkä fantasia ja scifi ovat ainoita lajityyppejä, joihin ei juurikaan ole tullut tartuttua. Olen myös aina pitänyt kirjoittamisesta. Valitettavasti en ole kovin luova kirjoittaja ja tarinoiden laatija.

Lukemisen lisäksi eräs toinen kiinnostuksen kohteeni ovat viinit. Niiden maailma on loputon ja tällä hetkellä tuntuu, että edes jonkinlaisen hataran kokonaisuuden hahmottaminen on lähes mahdoton tehtävä. Saadakseni aiheen opiskelusta hieman järjestelmällisempää, halusin alkaa kirjata ylös maistamiani viinejä ja niiden herättämiä ajatuksia. Viinien makumaailmat ovat usein varsin samanlaisia samojen rypäleiden ja maiden mukaan. Niinpä keksin yhdistää ja verrata viiniä johonkin kirjaan. Kirja, kun lähtökohtaisesti usein herättää paljon ajatuksia ja pohdittavaa, joka jää mieleen pidemmäksi aikaa kuin yksittäinen viini. Selatessani nyt lukemiani kirjoja ja niiden kanssa maistamiani viinejä, muistuu mieleeni vuoden aikana tehty useampi matka ja hotellihuoneet sekä lentokentät, joissa kirjoja on tullut luettua (Namibia, Islanti, Saksa, Kanada, Ranska). Toki myös muutamilla viinitiloilla, noiden matkojen aikana tuli vierailtua. Viinit muistuttavat puolestaan kirjoista, mutta myös erilaisista kokkailuista, joita niiden kanssa on tullut tehtyä.

Näiden perusteella voin todeta, että mennyt vuosi on ollut hyvin mielenkiintoinen ja antoisa. On ollut hienoa seurata myös useita muita blogeja ja saada sieltä paljon loistavia havaintoja kirjoista, joita olen itse lukenut sekä tietysti vinkkejä lukulistalle, joka ei tällä hetkellä kovin lyhyt ole. Toivottavasti seuraava vuosi tuo tullessaan myös monen monta hienoa tarinaa ja makuelämystä. Reissuja näiden havainnointien taustalle on taas suunnitteilla - ensimmäinen suuntautuu aivan pallon toiselle puolelle eli Uuteen-Seelantiin.

Oikein mielelläni otan jatkossakin vastaan kommentteja ja palautetta blogistani - sekä tietysti uusia lukijoita! Jatkossa pyrin ainakin parantamaan kuvieni laatua ja panostamaan tekstin oikeinkirjoitukseen.

Mukavaa talven jatkoa kaikille lukemisen ja viinin merkeissä!

1 kommentti:

  1. Onnittelut yksivuotiaalle! Sinulla on hieno blogi ja hyvä idea yhdistää myös viinit tähän :) Lukemisen iloa jatkoon ja hyviä reissuja! Uusi-Seelanti kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!