lauantai 30. marraskuuta 2019

Maria Veitola: Toisinpäin (kirjoittanut Maria Veitola)

Maria Veitola on selkeäsanainen ja kiinnostava mediapersoona, tuottaja ja kirjailja. Hän on rohkea ja varsin avoin, eikä kaihda vaikeisiin tai tabuna pidettyihin aiheisiin tarttumista. Veitola on tässä, sekä edellisessä kirjassaan Veitola, ja myös television puolella puhunut avoimesti itsestään ja perheestään.

Kuuntelin Marian toisen kirjan "Maria Veitola: Toisinpäin" automatkalla Ylläkseltä Ouluun. Kirja kesti reilu 5 tuntia. Lähes saman ajan kuin matka autollakin. Kirjassa eri ihmiset, niin julkisuuden henkilöt, tavalliset tallaajat kuin myös anonyymeinä pysyvät, kyselevät Marialta eri asioita ja Maria vastaa näihin. Kysymykset käsittelevät hyvin erilaisia asioita - maailman politiikkaa, Veitolan näkemystä hyvin henkilökohtaisista asioista ja vaikkapa taloudesta. Osa vastauksista on lyhyitä, vain yhden kahden sanan mittaisia, ja osa hyvinkin pitkiä ja lennokkaita. Kuunnellessa kirja muistuttaa hieman podcastia.

Veitola, varmastikin media-alan ammattinsa vuoksi, on ja haluaa olla paljon julkisuudessa esillä. Hän on onnistunut luomaan itsestään järkevän ja fiksun mielikuvan. Kaikki vastaavassa roolissa olevat eivät tähän ole kyenneet. Veitolan menestys perustuu ensisijaisesti hänen tekemisiinsä ja kykyihinsä. Hän on saanut paljon kritiikkiä, josta osa täysin epärelevanttia mm. ulkonäköä tms. koskien. Ulkoisesti kritiikki ei kuitenkaan näytä Veitolaan vaikuttaneen.

Kirjan kanssa maistoin portugalilaista Casa Santos Lima Fortissimo viiniä. Se on valmistettu maan omasta rypäleestä Touriga Nacionalesta, sekä Syrahista, Petit Verdosta ja Alicante Bouschetasta. Viinin tuoksu on runsaan marjainen ja täyteläinen. Luumuisuutta keventää metsämarjojen (puolukka, mustikka) kirpakkuus. Viinin maussa on mausteisuutta ja se on täyteläinen. Oikein sopiva joulua läheneviin illanistujaisiin, joissa tarjoillaan pientä suolaista piirakkaa ja salaattia. Maistoin viiniä risoton ja broilerin fileiden kanssa. Sopi näiden kanssa myös oikein hyvin.

Kirjan ja viinin yhteensopivuudelle annan kolme ja puoli pistettä. Molemmat ovat helposti lähestyttäviä ja nautittavia. Viini on kirjaa tuhdimpi ja aukenee hitaammin. Syksyyn ja alkutalveen sopivia rentouttajia molemmat.

Maria Veitola: Toisinpäin
kirjoittanut Maria Veitola
lukija Maria Veitola
Johnny Kniga 2019
5h, 17min (kuunneltu äänikirjana)

Casa Santos Lima Fortissimo
Touriga Nacional, Syrah, Petit Verdot, Alicante Bouschet 2018
Alentejano, Portugali
9,98€ (Alkosta marraskuussa 2019)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!