sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kesän lukumaraton 4.8.18


Osallistuin nopeasta päähänpistosta ensimmäiseen lukumaraton-haasteeseen. Elokuun lukumaratonia emännöi Yöpöydän kirjat -blogin Niina T. Lopputulos taisi olla enemmänkin puolimaratonin luokkaa, mutta jostainhan sitä on aina lähdettävä liikkeelle. Kaiken kaikkiaan mukava kokemus ja oli kiva seurata myös muiden lukumaratonien edistymistä.                                                                                  
Aloitin luku-urakan perjantaina kello 17 ja kuuntelin puolitoista tuntia Lucia Berlinin "Siivojan käsikirja ja muita kertomuksia" -novellikokoelmaa. Kirjan kuuntelu on minulla loppusuoralla, mutta tuo on teos, joka olisi kannattanut mielummin lukea. Tarinat vaativat keskittymistä ja tuntuu, että kuunnellessa ei pääse täysin nauttimaan Berlinin ihanista sanailuista toisin kuin lukiessa. Kuuntelun jälkeen luin hetken aikaa Jonas Bonnierin "Helikopteriryöstöä". Bonnieria olen menossa kuuntelemaan Dekkarifestivaaleille, joten siksi hänen kirjansa päätyi myös lukulistalle loppukeväästä. Ilta päättyi lasilliseen alsacelaista Muscat-rypäleestä tehtyä valkoviiniä. Olen lähdössä reissuun Alsaceen alkusyksystä ja siksi olen yrittänyt urakalla tutustua jo Alkon valikoimiin tuolta viinialueelta. Viinin kanssa luin Ranskan presidentti Emmanuel Macronista kertovaa kirjaa "Revolution Francaise". Kirja etenee hitaasti, vaikkakin se on mielenkiintoisesti ja selkeästi kirjoitettu. Asiaa siinä on vain kovin paljon.

Toinen lukupäivä lähti liikkeelle torikahveilla ja Revolution Francaise -kirja jatkui muutamia sivuja. Aamupäivästä aloitin Jonas Bonnierin teoksen uudelleen ja päätin lukea sen loppuun. Kirjan ensimmäinen puolisko oli mielestäni hieman pitkäveteinen, mutta loppuosa oli oikein hyvä ja jännittävä. Olen iloinen, että jaksoin lukea kirjan loppuun enkä luovuttanut alussa, vaikka se kävi kyllä jossakin vaiheessa mielessä.

Näistä teoksista on tulossa omat postaukset blogiin hieman myöhemmin. Lukumaratonin saldoksi vuorokauden aikana kertyi 1,5h äänikirjan kuuntelua ja 189 sivua luettua tekstiä. Olen kohtalaisen tyytyväinen tulokseen, sillä vuorokauteen mahtui myös paljon muuta ohjelmaa lukemisen lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!