torstai 17. lokakuuta 2019

Pensionaatti huojuva talo (kirjoittanut Tuija Lehtinen)

Tuija Lehtisen uusin kirja "Pensionaatti Huojuva talo" on kokonaisuudessaan hyväntuulinen kesäkirja. Marianne elää kiireistä elämää ja on vähitellen ajautunut erilleen poikaystävästään. Poikaystävä on jättänyt hänet sähköpostilla, mutta Mariannelta on jäänyt viesti huomaamatta. Entisen pariskunnan ystävät sen sijaan ovat tästä kuulleet ja näin Marianne joutuu useampaan noloon tilanteeseen ennen kuin ero hänelle selviää. Marianne päättää laittaa Art Deco -henkisen sisustusbloginsa ja muunkin elämänsä tauolle ja lähtee kesäksi Turun saaristoon.

Siellä hän majoittuu paikalliseen pieneen ja herttaiseen pensionaattiin. Pienellä saarella kaikki tuntevat toisensa ja toistensa asiat. Marianne ei halua saarelaisille paljastaa oikeaa syytä irrottautumiselleen, mutta sosiaalisena henkilönä hän tutustuu ja ystävystyy muihin pensionaatin asukkaisiin ja alueen matkailualan yrittäjiin. Saari herää kesäksi henkiin, kun sinne saapuu paljon veneilijöitä ja muita turisteja sekä mökkeilijöitä. Kesään mahtuu sekä romantiikkaa, saaristolaiselämää että herkullisia ihmistarinoita. Suomen kesä on kuitenkin lyhyt ja päättyy ennen pitkään, jolloin myös Mariannen on uskallettava kohdata vanha elämänsä ja kääntää sen suuntaa kohti tulevaisuutta.

Olen vuosia sitten lukenut Tuija Lehtiseltä kirjan, mutta huomioiden hänen hyvin laaja julkaistujen kirjojen määrä, on hänen tuotantonsa minulle varsin tuntematonta. Lehtinen on kirjoittanut useita nuorten kirjasarjoja, mutta hänellä on myös kymmeniä aikuisille suunnatumpia romaaneja. Leppoista suomalaista nykykirjallisuutta kaipaavalle Lehtisen kirjat ovat varmasti tutustumisen arvoisia.

Luin kirjaa hieman eksoottisemmissa olosuhteissa, eli Mongolian arolla, aivan Gobin aavikon reunamilla. Jurttaleirissä kirjan luki vaivatta parissa illassa. Kirjan kanssa maistoin Ranskan Bordeauxista tulevaa punaviiniä.

Berger Baron punaviini oli hyvin tyypillistä alueen viiniä. Tuoksussa oli tammea, pehmeää marjaisuutta ja aavistus seetriä. Viini on keskitäyteläistä, Sopii hyvin kevyempien liharuokien tai miksei vaikka jonkin sienestä valmistetun ruoan kanssa.

Kirjan ja viinin yhteensopivuudelle annan kolme pistettä. Viinissä on enemmän klassikon piirteitä kuin kirjassa, mutta molempiin on sopivan helppo tutustua.

Helmet lukuhaaste 2019: 35. Kirjassa on yritys tai yrittäjä

Pensionaatti Huojuva talo
kirjoittanut Tuija Lehtinen
Otava 2019
169 sivua (luettu E-kirjana)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!