torstai 31. lokakuuta 2019

Miehemme maailmalla (kirjoittanut Mika Hentunen)

Mika Hentunen kertoo reportaasi-tietokirjassaan "Miehemme maailmalla" 25 lyhyttä tarinaa maailmaa mullistavista tapahtumista, joissa hän on ollut reportterin ominaisuudessa mukana. Hentunen työskentelee tällä hetkellä Ylen kirjeenvaihtajana Washingtonissa. Hänet on totuttu näkemään sekä kommentoimassa presidentti Trumpin edeosttamuksia että eteläisessä Yhdysvalloissa myrskytuhojen keskeltä. Aiemmin hän on asunut mm. Etelä-Koreassa ja avaa kirjassa mielenkiintoisesti näkemyksiään ja kokemuksiaan Etelä- ja Pohjois-Korean väliltä.

Monipuolinen kertoja
Hentunen on toimittajan työnsä ohella julkaissut myös kaksi dekkaria, joista toisesta "Elossa Washingtonissa" löytyy arvio myös tämän blogin puolelta. Tämä tietokirjamaisempi teos pohjautuu Hentusen Ylelle tekemään samannimiseen lyhytdokumenttisarjaan. Aiheet käsittelevät niin hirmumyrksy Katrinaa, Bosnian sotaa kuin World Trade Centerin terrorismi-iskua.

Kirjassa ulkomaankirjeenvaihtajien mielestäni paras ominaisuus, eli tapa kertoa selkeästi ja tiivistetysti maailmaa kohahduttavista tapahtumista, tulee hyvin esille. Näkökulma on suomalainen, eli asiat on selitetty huomioiden sekä tapahtuman kansainvälinen merkitys, että mahdollisesti sen vaikutus paikalla oleviin suomalaisiin.

Kevyttä reportaasia
Kirjan tarinat on koottu selkeästi ja niitä on helppo ja nopea lukea. Useimmat tapahtumat ovat vielä hyvin lukijan muistissa, joten ehkä olisin kaivannut niihin hieman enemmän syvyyttä ja lisätietoa saadakseni kirjasta enemmän irti. Tekstissä kuuluu hyvin Hentusen selkeä ilmaisu, joka on television kautta tullut lukijalle aiemmin tutuksi.

Kirjan kanssa maistoin italialaista Ripasso Valpolicella punaviiniä. Syksyyn sopiva täyteläinen, keskitanniininen, marjainen ja pyöreä viini sopii hyvin pekonilla höystetyn suppilovahveropastan kanssa. Viini on tyylikäs kokonaisuus, jota voi nauttia myös sellaisenaan seurustelujuomana, eikä se välttämättä kaipaa ruokaa seurakseen.

Kirjan ja viinin yhteensopivuudelle annan neljä pistettä. Molemmat ovat opettavaisia ja raikkaita tuttavuuksia. Raskasta syvyyttä ei myöskään kummastakaan löydy.

Miehemme maailmalla
- Washington, Soul, Bugara
kirjoittanut Mika Hentunen
Reuna Kustanne 2019
147 sivua

Cecilia Beretta Ripasso
Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara 2017
Veneto, Italia
15,98€ (Alkosta lokakuussa 2019)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!