maanantai 26. elokuuta 2019

Kirjakansi-bingo kesälle 2019



Oksan hyllyltä -blogi emännöi kesän 2019 Kirjankansibingoa. En aiemmin ole kyseiseen haasteeseen osallistunut, joten mielenkiinnolla odotin kuinka paljon saisin kesän aikana kirjoja luettua ja miten niitä ruudukkoon sijoitettua. Alku- ja loppukesästä tahti oli hyvä, keskikesällä sen sijaan muut asiat tuntuivat vievän aikaa lukemiselta. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen, vaikkakin muutama kirja jäi vielä harmittavasti hieman kesken ja siksi niistä tähän bingoon sopivat ruudut jäivät täyttymättä. No, ainakin riittää haastetta sitten seuraavaan kertaan.

Kesän aikana on vastaan tullut monen monta mielenkiintoisia kirjatuttavuutta ja ainakin twitterin puolella on käyty paljon kirjallista keskustelua. Erityisesti tästä kesästä mieleen jää Hanya Yanagiharan "Pieni elämä". Kertomus New Yorkissa asuvien nuorten kasvamisesta, itsetuhoisuudesta ja toisaalta tuesta, jota useimmat tarvitsisivat enemmän. Jääkiekkoilija Kevin Laanisen vinkkauksesta varmasti moni on tarttunut kesän aikana tähän kirjaan. Dekkareita lukulistalleni osunut poikkeuksellisen vähän, vaan sen sijaan matkakertomusten kaltaiset kirjat ovat vieneet aikaa. Ehkä dekkareiden aika tulee syksyiltojen pimetessä. Hyvin iloinen olen, että ehkä tärkein kuva-kohta eli "Kirja" täyttyi viimeisenä ja kunnian siitä sai mainio Shaun Bythellin "Elämäni kirjakauppiaana".

Alla listattuna kirjat, jotka bingoon sijoitin. Lopputuloksesta löytyy suorakin!

Kirja:Elämäni kirjakauppiaana - Shaun Bythell
Lomahaave: Kiehtova kurkkulaulu - Sauli Heikkilä
Ruutuja: Paitasi on pujahtanut ylleni - Jenni Haukio
Unenomainen: Seitsemän sisarta - Lucinda Riley
Mies: Herrahissin vauhdissa - Pertti J.Rosila
Nainen: Papin perhe - Minna Canth
Matkalla: Siperia - Jussi Konttinen
Harrastus: Kuolema Ulan Batorissa - Jaakko Laitinen
Jännitys: Anna minun olla - Clare Mackintosh
Ovi: Pieni elämä - Hanya Yanagihara
Yö: Idän pikajunan arvoitus - Agatha Christie
Romantiikka: Trauma ja rakkaus - Hannu Virtanen
Piirroskuva: Idiootit ympärilläni - Thomas Erikson


Kiva oli seurata myös muiden blogien haasteessa etenemistä. Monen monta kertaa on Marika Oksan taulukko tullut blogeissa vastaan. Toivottavasti ensi kesänä Kirjankansibingo järjestetään myös. Paljon kiitoksia Marikalle tämän vuotisen järjestämisestä ja kanssa bloggaajille loistavista suosituksista!




2 kommenttia:

  1. Sinulla sujui bingokesä oikein mukavasti. :) Tosi näyttäviä kansia olet löytänyt ruudukkoosi. Olen Christie-fani ja tuossa lukemassasi Idän pikajunun arvoituksessa on upean dramaattinen kansi. Ja kirjakin on oikein hyvä. :) Pieni elämä on minullakin lukulistalla, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi aloittaa sitä. Ehkäpä syksyllä on paksujen kirjojen aika.

    VastaaPoista
  2. Kirjabingoilu oli kyllä mukavaa :-) Pientä elämää suosittelen lämpimästi, vaikka paksu onkin. Christien kirjat ovat kyllä aina hyviä. Tuohon Idän pikajunan arvoitukseen tartuin, sillä kävin katsomassa siitä Ryhmäteatterin tekemän näytelmän Suomenlinnan kesäteatterissa.

    Kiitokset emännöinnistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!